torsdag 16 oktober 2008

Challenge Day @ WAB!


Idag följde jag med till skolan för det var en speciell dag.
Här står Lucas och Tatiana med Miss Illouska, hans homeroom teacher.

Dagen kallas "The Challenge Day" och återkommer varje år.
Alla treor samlades, för idag var det treornas tur, i "The Theater". Där fick vi se en instruktionsfilm om vad dagen skulle gå ut på:
Allt i filmen var i STAR WARS-anda, musiken, upplägget och bilderna. Skitproffsigt!!
Mission objectives: -Alla lärare på skolan hade blivit inlåsta i "Lotus Lounge", lärarnas matsal, av läskiga alien-robotar som hade antagit lärarnas utseende. Så visades ett filmavsnitt med desperata lärare som ville komma ut ur matsalen genom fönstren. De hade skrivit lappar som de viftade med genom fönstrena. -Save me!! -I have a pulse! -Please let us out! -Help us, we are starving! osv.
Inga föräldrar märkte på skolan att lärarna var utbytta mot elaka robot-lärare.
De enda som nu kunde rädda lärarna är ELEVERNA!!!

Mr. Davies berättar hur barnen snart skall få öppna kuverten i mitten av de fem cirklarna, de är fem klasser med tjugo elever i varje, och få mer ingående instruktioner om vilka uppdrag som måste lösas fär att få lärarna fria. Han poängterar samarbete, vänskap, sportsmanship, planering och problemlösning som de viktigste punkterna att tänka på idag. "Today you have to show me how principled you are!"
Hundra barn sitter knäpptysta med spetsade öron. Imponerande!
Ungarna var taggade till tusen när startskottet gick. Här skulle räddas lärar-liv!

Fem plus ett uppdrag var på agendan. Alla gick ut på att varenda en i klassen var tvungen att dra sitt strå till stacken. Teamwork and teambuilding var kärnan. En tjej i Lucas klass blev så upphetsad när hon blev utvald av alla i klassen att ta befälet, så hon gick ut och spydde. Efter två minuter kom hon in och torkade sig om munnen och sa med stark röst: "I´m ok! Let´s do this!"

En del stationer var väldigt genomarbetade och vackra till och med! Här var det en bana som man skulle gå igenom, men inte hur som helst, man skulle först lösa vilken färg, form och hinder man fick röra! Golvet var så klart -BIG no no! Mr Perkins var värd vid just den här stationen. Han är gift med Ms Corbo, Luddes första fröken.
Allt slutade bra för lärarna på WAB. Tack vare de sluga och samarbetsvana studenterna gick det som smort! Mr. Davies, som designat evenemanget, påstod att det var första gången någonsin som alla klasser klarat alla banor!! Nästa år skulle han göra en extra svår challenge åt de som då går i fyran. Hoppas vi är kvar då!!!

8 kommentarer:

Christian sa...

Nu skall vi ta tag i en annan "challenge". Lägga barnen utan att det blir någon tanda- gnisslan! Till vår hjälp har vi hot, bestraffning och raseri.... Antar du utmaningen?

Victoria sa...

Sure thing baby!
"It should work" som en Mastermind en gång sa..

Anonym sa...

Man funderar på om ni bara bloggar med varann numer

Leila sa...

Jag vill oxå ha en 'Challenge Day'! :D

Victoria sa...

Be careful what you wish for!:P

Anonym sa...

Men att gå ut och spy och sen torka sej om munnen och säja: Lets do this! är stort!
Jag kanske redan har haft mina 'Challenge Days'..?

Victoria sa...

Our days of challenges is far from over. May the future be full of adventures and challenges!
-EN TARO ADUN!
Hälsningar från en spelkompis

Leila sa...

I DO IT FOR AIUR!