Fröknusperkex!
Ja, så här ser det ut. Otroligt smakrikt och knastrigt utan att smula alltför mycket. Magen älskar detta! En riktig piprensare! Lucas har nästan ätit upp hela första satsen så nu bakar jag en ny alltmedan jag skriver detta inlägg.
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda samman i en bunke:
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
en halv dl hela linfrön
en halv dl rapsolja
2 dl fullkornsmjöl (jag tog dinkel)
2 dl kokhett vatten
1-2 msk salt ev fling
Bred ut alltsammans tunt på ett bakplåtspapper på en plåt. Hela pappret täcks i stort sett. Jag använde en slickepott till hjälp. Grädda i ugnen i 55 minuter. Jag hällde lite extra salt ovanpå smettäcket innan jag stoppade in plåten, men det blev nästan lite för salt, fast gott också. Man kan ju göra hur många olika varianter som helst. Kryddor, andra fröer, torkad frukt m m. Hur enkelt som helst och gott!
1 kommentar:
Tack älskling! Jag ska baka knäckebröd, var säker på det!
Skicka en kommentar