tisdag 13 januari 2009

En dag i skidbacken!

I dag har jag och Ludde och Lucas skolkat från skolan för att få chans att fritt åka slalom i bergen vid Nan shan. Jag och två kompisar beklagade oss över att det är så trångt och hopplöst mycket folk på helgerna i skidbacken. Vi kom överens om att ta en dag "off" och sticka iväg till bergen. Sagt och gjort, i morse bar det iväg och med nya motorvägen tog det endast 40 minuter dit. Det var klart väder och backarna var superfina! Så fort vi kommit in på området hyrde vi en varsin "coach" till barnen som fixade ALLT resten av tiden. Incheckning, pjäxprövning(vi hyrde utrustning), uppvärmning, tappad vante, toa, vatten, -jag e hungrig...You name it, they had it covered! Nåja, allt gick tusen gånger smidigare tack vare Anna Karin, som styrde in alltoch alla på rätt köl. Hon är en klippa! Viktoria och jag bara stod där i backen och njöt, vinkade och utbrast små glada tillrop. Det var allt som behövdes av oss. Viktoria hade kameran med sig och fick fina bilder. Jag hade inte kunnat fantisera om att ha kameran med mig eftersom jag var beredd på allt hårda slit som brukar uppstå i en skidbacke samt alla köldskador(kan ha ett samband med att jag aldrig riktigt gillat skidåkning). Hade jag vetat om att dessa "coacher" funnits hade jag baske mig tagit en veckotidning med mig och smort in ansiktet i solkräm...kanske t o m min iPod! Fniss...
Allt som allt en härlig dag i utkanten av Peking med frisk luft och massor av skidåkning. Barnen ville knappt åka hem när det var dags trots att det var svinkallt. Båda två var lyckliga och rosiga. Till helgen blir det definitivt repris. Hoppas få en fin bild av Viktoria som jag snarast kan publicera. Imorgon skall jag till byn för utforska stället där dom syr upp dunjackor som är så omtalat!! Spännande!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du kolla om dom syr upp min duffel också när du ändå är i farten?
/Mams

Victoria sa...

Duffeln syr dom nog inte där. Dom har specialiserat sig på dunjackor där. Duffel finns det andra som är bra på att sy upp! :D Kom hit bara! Glöm inte kabeln till Vicke och bregott åt smal-Lucas. BOKA.NUUU!!!