måndag 15 mars 2010

798 utflykt



På söndagmorgon när vi vaknade var HELA VÄRLDEN VIT! Gårdagens vårsol var helt borta och stora tunga snöflingor dalade ner från en absolut blytung himmel. Vi deppade inte för det.

Efter en rask promenad med Tassadar for vi till 798-området för att guida runt Catrin och Bengt. Det är ett ställe som vi verkligen älskar att strosa runt på! Man kommer aldrig därifrån tomhänt vare sig det är en liten kul grej eller en härlig känsla!

De små gränderna med uppfinningsrika butiker sträcker sig i en labyrint som ringlar sig runt i det gamla avdankade fabriksområdet.

Plötsligt lockades vi in i en smal och lekfullt dekorerad gränd. Vet inte om det var de lustiga färgerna på väggen i kombination av allt bråte överallt och den rostiga, rangliga trappan mitt i gången, eller om det var namnet, "Childhood memories", det kan ha varit Beatlesmusiken som fullständigt sög in oss i butiken, men in gick vi, frivilligt.

Där träffade Bengt sin första kinesiska kompis. Medan Bengt handlade och butikskillen slog in varor, nynnade de båda två till Beatles. -Do you like Beatles? frågade Bengt med ett leende. -I love Beatles, svarade den glade kinesen och nynnade vidare. En riktig "Feelling Good Affär"!!!

Catrin köpte roliga tändare som såg ut som Juicy Fruit och vi köpte en hemlig present till min svägerska, Pernilla.

Sedan bar det av hem för att hämta resväskor och resten av Kestengänget. Killarna hade varit hemma medan vi for till 798. Kerstin och Mikael väntade oss på ambassaden där Bengt och Catrin skall fortsätta sina äventyr.

Snytning, kammning och förmanelser, klädombyte och sedan in i bilen till lunchen på sv amb hos Lindströms. En mysig lunch med god chokladtårta till dessert!

Catrin och Bengt får jag träffa en gång till innan de far till Shanghai, för jag har deras biljetter!

Slut för idag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken omsorg dom får.